Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χιώτης από τη Βολισσό ο νέος υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – Τι λένε γι’αυτόν στο χωριό του
[Η Ναυτεμπορική]: Χιώτης από τη Βολισσό ο νέος υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – Τι λένε γι’αυτόν στο χωριό του

[Η Ναυτεμπορική]: Χιώτης από τη Βολισσό ο νέος υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – Τι λένε γι’αυτόν στο χωριό του

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το επενδυτικό τραπεζικό τμήμα της βρετανικής πολυεθνικής εταιρείας τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών “Barclay Capital” πριν η διαδρομή του τον οδηγήσει, από το γραφικό χωριό Βολισσός της Χίου, στο Λευκό Οίκο ως επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και αναπληρωτής βοηθός του Προέδρου στο Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τον Μάρτιο του 2019.

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, ο Μιχαήλ Κράτσιος-Κοτσακάς ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σαν «αστραπή» ταξίδεψε η είδηση σε όλον τον κόσμο, φτάνοντας μέχρι και το μεγαλύτερο χωριό της βορειοδυτικής Χίου, την αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του λόφου, τη Βολισσό, τον τόπο καταγωγής του 33χρονου νυν υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Εκεί, όπου πήγαινε τα καλοκαίρια ως παιδί για να χορτάσει τη θάλασσα και τον ήλιο. Εκεί, όπου όλοι οι συγχωριανοί του είναι περήφανοι για εκείνον και περιμένουν να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους και να τον συγχαρούν. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, αφού η χώρα υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας.

Το naftemporiki.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βολισσού, Σωτήρη Παραδείση, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε άγνωστες πτυχές της ζωής και του χαρακτήρα του «απλού παιδιού από τον τόπο τους», όπως μοιράζεται -μεταξύ άλλων- με τους αναγνώστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!