Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χίος: Αυτοκινητοπομπή και μαύρες σημαίες κατά της νέας δομής μεταναστών
[Η Ναυτεμπορική]: Χίος: Αυτοκινητοπομπή και μαύρες σημαίες κατά της νέας δομής μεταναστών

[Η Ναυτεμπορική]: Χίος: Αυτοκινητοπομπή και μαύρες σημαίες κατά της νέας δομής μεταναστών

Με μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή άνω των 2 χιλιομέτρων, συνέχισαν σήμερα οι κάτοικοι της Χίου τη διαμαρτυρία τους κατά της νέας δομής μεταναστών που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης έχει δεσμευθεί να αποσυμφορήσει το νησί κλείνοντας την υπάρχουσα δομή της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός, με την παράλληλη κατασκευή μίας μικρότερης κλειστής ελεγχόμενης δομής 1.500 ατόμων, που θα παρέχει ασφάλεια σε κατοίκους και μετανάστες. Πρότεινε δε την περιοχή Θόλος που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού.

Στη σημερινή κινητοποίηση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμμετείχαν κάτοικοι από τα Καρδάμυλα, τη Λαγκάδα, τη Συκιάδα και τον Βροντάδο. Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε στις 9 και 30 το πρωί από τη Συκιάδα και κατέληξε, συνεχώς ενισχυόμενη από κόσμο στις 10:15 στην πόλη της Χίου.

Οι συμμετέχοντες με μαύρες σημαίες και συνθήματα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής όχι μόνο στο Θόλος αλλά γενικά πάνω στη Χίο, απαιτώντας να αποσυνδεθεί το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. από τον σχεδιασμό για νέα δομή και να τηρηθεί απαρέγκλιτα η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έκανε λόγο για δημιουργία δομής έως 500 ατόμων, μόνο για ταυτοποίηση και καταγραφή των μεταναστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!