Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χιόνισε στη Σαχάρα – Στους -3°C η θερμοκρασία
[Η Ναυτεμπορική]: Χιόνισε στη Σαχάρα – Στους -3°C η θερμοκρασία

[Η Ναυτεμπορική]: Χιόνισε στη Σαχάρα – Στους -3°C η θερμοκρασία

Ενώ ο Ιανουάριος φέρνει χιόνι και κρύο σε πολλά μέρη του κόσμου, το να χιονίζει στη Σαχάρα φαντάζει σχεδόν ανήκουστο. Όσο παράξενο φαίνεται, έχει συμβεί. Ο ψυχρός καιρός έφτασε στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το μηδέν και ορισμένα μέρη της ερήμου της Σαχάρας να καλύπτονται από χιόνι.

Το Geo News ανέφερε ότι οι άνθρωποι συρρέουν στην κοντινή έρημο για να ρίξουν μια ματιά στο χιόνι που είχε πέσει. Το χιόνι έπεσε επίσης κοντά στην πόλη Αΐν Σέφρα στην Αλγερία αυτήν την εβδομάδα. Ο φωτογράφος Karim Bouchetata πήρε απίστευτες φωτογραφίες από πάγο που καλύπτει την άμμο στη μικρή πόλη της ερήμου της Σαχάρας.

Τα πρόβατα φαινόταν να στέκονται στους αμμόλοφους που καλύπτονται από πάγο την Τετάρτη καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -3C. Η πόλη Αίν Σέφρα, η οποία χαρακτηρίζεται και ως «πύλη της ερήμου», στην Αλγερία έγινε κατάλευκη. Βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από τα όρη του Άτλαντα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που η συγκεκριμένη περιοχή «βλέπει» χιόνι. Αυτό είχε συμβεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016 όπου μάλιστα, είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση ανθρώπων και οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!