Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χιλιάδες Καταλανοί επιστρέφουν σε lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Χιλιάδες Καταλανοί επιστρέφουν σε lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Χιλιάδες Καταλανοί επιστρέφουν σε lockdown

Περίπου 160.000 άνθρωποι στην Καταλονία επιστρέφουν σε τοπικό lockdown καθώς οι αρχές της περιοχής αντιμετωπίζουν ένα νέο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό.

Ένας δικαστής ενέκρινε τελικά το βράδυ της Τρίτης, έπειτα μετά από αρκετές ημέρες δικαστικής διαμάχης και πολιτικών εντάσεων για το θέμα, την εντολή περιορισμού για τους κατοίκους της πόλης Λέριδα και έξι άλλων κοντινών πόλεων.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, ο κόσμος μπορεί να βγει από το σπίτι του μόνο για τις βασικές δραστηριότητες, όπως είναι η εργασία και η αγορά τροφίμων.

Η τοπική κυβέρνηση αρνείται ωστόσο να μιλήσει για «κατ΄οίκον περιορισμό», με τα μέτρα αυτά να είναι λιγότερο περιοριστικά από το εξαιρετικά αυστηρό lockdown που κηρύχθηκε στην Ισπανία στην κορύφωση της πανδημίας.

«Οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν για περπάτημα, άθληση, όλα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, όχι μόνο τα καταστήματα πώλησης βασικών ειδών», δήλωσε χθες, Τρίτη, η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Μεριτζέλ Μπουντό.

Τα μέτρα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο ενός μπρα-ντε-φερ με τη δικαιοσύνη. Μετά την αρχική ανακοίνωσή τους την Κυριακή, το δικαστήριο της Λέριδα τα ανέστειλε, αναγκάζοντας την περιφερειακή κυβέρνηση να εγκρίνει ένα διάταγμα παρακάμπτοντας τη δικαστική απόφαση.

Τελικά το ίδιο δικαστήριο ανακοίνωσε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ότι δίνει το πράσινο φως για 15 ημέρες, απαιτώντας από τις περιφερειακές αρχές να ενημερώνουν τακτικά για την εξέλιξη της επιδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!