Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χέρι-χέρι στις πράσινες εκδόσεις Δημόσιο και τράπεζες
[Η Ναυτεμπορική]: Χέρι-χέρι στις πράσινες εκδόσεις Δημόσιο και τράπεζες

[Η Ναυτεμπορική]: Χέρι-χέρι στις πράσινες εκδόσεις Δημόσιο και τράπεζες

Της Ειρήνης Σακελλάρη

Ευθυγραμμισμένες εμφανίζονται τράπεζες και Δημόσιο σε ότι αφορά τις ομολογιακές πράσινες εκδόσεις καθώς με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να επιτευχθεί η μεγαλύτρη δυνατή μόχλευση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση έργων πράσινης ανάπτυξης.

Ηδη στις Βρυξέλλες άρχισε η διευκρίνιση των έργων που θα μπορούν ως πράσινα έργα να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την ίδια στιγμή ο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εξήγγειλε χθες μεταξύ άλλων την έκδοση πράσινου ομολόγου η οποία προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Πράσινες εκδόσεις από τις ελληνικές τράπεζες

Οι τράπεζες ωστόσο προπορεύονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Πράσινο ομόλογο έχει εκδόσει η ΕΘνική Τράπεζα .

Πράσινο ομόλογο αναμένεται να εκδώσει η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στον Οκτώβριο έκδοση senior ύψους 500 εκατ. ευρώ με την οποία στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν αντίστοιχα έργα. Το ίδιο έργο βρίσκεται στον προγραμματισμό και άλλων ελληνικών τραπεζών.

Η έκδοση της Τράπεζα Πειραιώς θα συντελεστεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεων MREL (Ελάχιστη απαίτηση για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις) και στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των εκδόσεων που θα λαμβάνουν χώρα από τούδε και στο εξής αναλόγως με τις ανάγκες και τα δεδομένα χρηματοδότησης που έχουν στη διάθεσή τους τα πιστωτικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται πάντως πως στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αντίστοιχη Senior έκδοση – η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να είναι πράσινη – αναμένεται να εκδώσει και η Alpha Bank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!