Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών θα έχουμε στις 31 Μαρτίου που λήγει η παράταση
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών θα έχουμε στις 31 Μαρτίου που λήγει η παράταση

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών θα έχουμε στις 31 Μαρτίου που λήγει η παράταση

Όαση για τις επιχειρήσεις χαρακτήρισε σε συνέντευξή του το άνοιγμα του λιανεμπορίου, παρά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνοντας ότι στις 31 Μαρτίου λήγει η παράταση των επιταγών και θα έχουμε ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104, χαρακτήρισε λάθος προσέγγιση ότι, στο άνοιγμα του Δεκεμβρίου, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην κίνηση των μεγάλων εμπορικών κέντρων κι όχι των μικρών μαγαζιών, η οποία όπως είπε τώρα αποκαθίσταται.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το άνοιγμα της αγοράς θα κάνει καλό στον κόσμο και από επιδημιολογικής άποψης, αφού από τη στιγμή που δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ο κόσμος είναι στις πλατείες και στα πάρκα, κι όπως είπε χαρακτηριστικά, ζούμε ένα lockdown που μόνο lockdown δεν είναι γιατί και η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ μεγάλη και η κίνηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη, άρα το άνοιγμα των καταστημάτων θα αποτελέσει και διέξοδο και οικονομική δυνατότητα αντοχής γιατί όπως επεσήμανε, «αυτός ο ένας χρόνος σε μία οικονομία που είχε πριν 10 χρόνια μνημονίων δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί και αποτελεί ανάσα η στήριξη των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το ποιος δεν θέλει να υπάρχει διαχωρισμός στην Ελλάδα μεταξύ των μικρών εμπορικών καταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι «χρειάζεται να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της οικονομίας στη χώρα μας, οι 99 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή η εισβολή μεγάλων επιχειρήσεων στη θέση τους , φέρνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων που κατά την περίοδο της πανδημίας το 85% των πωλήσεων ανήκει σε σχεδόν 5 επιχειρήσεις», υπογραμμίζοντας ότι είναι πολιτική απόφαση το προς που θα στραφεί η οικονομία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!