Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Στον ΕΦΚΑ υπάρχουν βασανιστές των πολιτών
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Στον ΕΦΚΑ υπάρχουν βασανιστές των πολιτών

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Στον ΕΦΚΑ υπάρχουν βασανιστές των πολιτών

«Όποιοι έχουν θέση δημόσιου λειτουργού, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ούτε εξουσιαστές, ούτε πολύ περισσότερο βασανιστές των πολιτών. Οφείλουμε πράγματι να τους υπηρετούμε, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον ΕΦΚΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι κάνει κοινωνική πολιτική», δήλωσε στον «Ant1» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μετά και τη χθεσινή οργισμένη ανάρτησή του για τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ , που χωρίς να υπάρχει κανένα τυπικό εμπόδιο, καθυστερούν έως και 4 χρόνια να απονεμηθούν.

Μιλώντας επίσης στον «Ant1», ο Κώστας Τσαγκαρόπουλος, πρόεδρος του ΝΑΤ είπε πως «σαφής εντολή της πολιτικής ηγεσίας ήταν να τελειώσουμε το θέμα των χιλιάδων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Στο ΝΑΤ έχουμε περίπου 70 υπαλλήλους για τις χιλιάδες εκκρεμότητες, πίσω από τις οποίες όμως βρίσκονται άνθρωποι».

«Το θέμα για το οποίο μιλάμε αφορά χήρες, που στερήθηκαν τους άνδρες τους και εν ζωή λόγω επαγγέλματος και βιολογικά λόγω θανάτου. Ο Κωστής Χατζηδάκης εντόπισε ένα κενό που αφορά 444 περιπτώσεις. Μόλις βγήκε ο νόμος, ως διοίκηση και ως υπάλληλοι του ΝΑΤ κάναμε ότι έπρεπε, ετοιμάσαμε φακέλους και στοιχεία. Ο νόμος έλεγε δεν υπάρχει επανυπολογισμός συντάξεων και ουσιαστικά ζητούσε από εμάς τα ποσά των τελευταίων συντάξεων. Έμενε στα συρτάρια επειδή υπήρχε η αντίδραση κάποιων στον ΕΦΚΑ, που αδικούν και τους συναδέλφους τους, ότι έπρεπε να περιμένουμε και εγκύκλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!