Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Οκτώ μέτρα για στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Οκτώ μέτρα για στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: Οκτώ μέτρα για στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

«Με τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα και όσα προηγήθηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο, η ελληνική Πολιτεία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας που δημιούργησε η πανδημία» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μετά και τις εξαγγελίες, από κοινού με τον ΥΠΟΙΚ, Χρήστο Σταϊκούρα, για το πακέτο παρεμβάσεων άλλου 1 δισ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων, νοικοκυριών και ιδιοκτητών ακινήτων .

Υπενθύμισε πως «η χώρα μας είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στη συγκράτηση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο» και σημείωσε πως αυτό επιτεύχθηκε χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση συνολικά και το υπουργείο Εργασίας ειδικότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «ενώ προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα και την αποσωλήνωση της οικονομίας, διατηρούμε σε ισχύ και για τον προσεχή μήνα Απρίλιο τις προστατευτικές ρυθμίσεις για εργαζόμενους και ανέργους, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν ακόμα την άρση τους».

Ο υπουργός υπογράμμισε πως με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον Απρίλιο, ο προϋπολογισμός για το «δίχτυ προστασίας» μόνο από το υπουργείο Εργασίας, υπερβαίνει τα 7,1 δισ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι – μόνο από τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Τα μέτρα για τον Απρίλιο έχουν εκτιμώμενο κόστος 695 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνουν τα εξής:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!