Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: «Διαμαρτυρίες συνδικαλιστών, γιατί θίγονται προνόμια»
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: «Διαμαρτυρίες συνδικαλιστών, γιατί θίγονται προνόμια»

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Χατζηδάκης: «Διαμαρτυρίες συνδικαλιστών, γιατί θίγονται προνόμια»

«Οι ρυθμίσεις που φέρνουμε με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας δεν είναι ελληνικές πατέντες, αλλά εφαρμόζονται σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με την προστασία των εργαζομένων. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που δίνει νέες ευκαιρίες, δυνατότητες και επιλογές, δίνει δηλαδή δύναμη στον εργαζόμενο”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη Βουλή, δίνοντας το στίγμα του νομοσχεδίου για την Προστασία της Εργασίας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός εκτός από το θέμα της διευθέτησης εργασίας και των υπερωριών έκανε εκτενή αναφορά α στις διατάξεις που αφορούν στο συνδικαλιστικό νόμο, σημειώνοντας ότι «πίσω από τις αντιδράσεις κομμάτων είναι διαμαρτυρίες κάποιων συνδικαλιστών καθώς θίγονται προνόμια».

«Καταργείται η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και από κόμματα καθώς και η «ασυλία» των συνδικαλιστών που δεν μπορεί να διωχθούν ακόμα και όταν έχουν βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων τους. Αυτό θέλετε να καλύψετε ; Είναι αυτό προοδευτική πολιτική ;», διερωτήθηκε. ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά στις διατάξεις για την απεργία υποστήριξε ότι «είναι ιερό δικαίωμα, άλλο όμως η απεργία και άλλο η παρανομία. “Όταν κηρύσσεται μια απεργία στοχεύει εναντίον του κοινωνικού συνόλου ή εναντίον της όποιας κυβέρνησης ; Όταν εγκλωβίζεις έναν ανάπηρο δεν δείχνεις κοινωνική ευαισθησία, αλλά κοινωνική αναλγησία. Η ρύθμιση για την ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία στην κοινή ωφέλεια και η απαγόρευση κήρυξης μιας καταχρηστικής απεργίας από ανώτερου βαθμού σωματείο είναι ρυθμίσεις που φέρνουμε για να μην παρακάμπτονται αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Ο υπουργός Εργασίας, για άλλη μία φορά υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου που αφορούν το οκτάωρο, τις υπερωρίες και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ άσκησε σκληρη κριτική στην αντιπολίτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!