Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χαρίτσης: «Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η ανικανότητα του ‘επιτελικού κράτους’ του κ. Μητσοτάκη
[Η Ναυτεμπορική]: Χαρίτσης: «Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η ανικανότητα του ‘επιτελικού κράτους’ του κ. Μητσοτάκη

[Η Ναυτεμπορική]: Χαρίτσης: «Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η ανικανότητα του ‘επιτελικού κράτους’ του κ. Μητσοτάκη

«Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ Μητσοτάκη είναι πλέον επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ΑλέξηςΧαρίτσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τουτ/στIonian TV, υπογραμμίζοντας: «Με την πανδημία σε έξαρση, τον κόσμο να επιστρέφει από τις διακοπές και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, σε μια στιγμή δηλαδή που χρειαζόμαστε τα μαζικά τεστ περισσότερο από ποτέ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δηλώνει ότι δεν δέχεται πλέον τεστ κορονοϊού γιατί ξέμεινε από αντιδραστήρια. Μιλώντας μάλιστα για «αλόγιστη χρήση τεστ», όλο το προηγούμενο διάστημα».

Η σχολική χρονιά

Αναφερόμενος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Αλ. Χαρίτσης επανέλαβε ότι «το μείζον δεν είναι οι ημερομηνίες αλλά να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλους», ενώ υπενθύμισε ότι «εξαρχής είχαμε επισημάνει την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης, βελτίωση των υποδομών, πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και σπάσιμο των τάξεων, πρόνοια για παροχή μέσων προστασίας»,υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «παρόμοια μέτρα έλαβαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες». «Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν» συνέχισε, «έστω όμως και στο παραπέντε,η κυβέρνησηοφείλει να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων».

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και στην περίπτωση των «ευάλωτων κατηγοριών του πληθυσμού» και «των δομών που χρήζουν ειδικής προστασίας, όπως τα γηροκομεία και οι οίκοι ευγηρίας», τονίζοντας «εδώ και μήνες είχαμε επισημάνει την ανάγκη ενός τέτοιου σχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!