Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χάρης Θεοχάρης: Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους φίλους μας από το Ηνωμένο Βασίλειο
[Η Ναυτεμπορική]: Χάρης Θεοχάρης: Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους φίλους μας από το Ηνωμένο Βασίλειο

[Η Ναυτεμπορική]: Χάρης Θεοχάρης: Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους φίλους μας από το Ηνωμένο Βασίλειο

Γύρω στις 15 Ιουλίου τοποθετεί ο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, την ημερομηνία που θα μπορέσει η Ελλάδα να οριστικοποιήσει το άνοιγμα της ταξιδιωτικής σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο .

Σε συνέντευξη του έδωσε χθες ο υπουργός στην ειδησεογραφική εκπομπή Sky News Tonight, διαβεβαίωσε ότι οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο, περί τα μέσα του μήνα «είναι ρεαλιστικός και εφικτός στόχος και για τις δύο χώρες ώστε να επιτρέψουν τα ταξίδια».

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε επίσης για τη στενή παρακολούθηση της τρέχουσας εξέλιξης της υγειονομικής κατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την περίπτωση ενός ενδεχόμενου τοπικού lockdown, εξηγώντας πως «αυτό είναι ένα πρόβλημα που κατά κάποιο τρόπο λύνεται από μόνο του» γιατί «οι κάτοικοι αυτής της περιοχής δεν θα επιτραπεί να μετακινηθούν εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, πολύ περισσότερο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα».

Ο υπουργός μίλησε επίσης για την αμοιβαία άρση όλων των περιορισμών και για το σχέδιο της Ελλάδας, το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες, τις χώρες, τα τεστ και τα πρωτόκολλα.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, για λογαριασμό των εκατοντάδων χιλιάδων Βρετανών που θα ήθελαν διακοπές στην υπέροχη χώρα σας, εάν θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν φέτος το καλοκαίρι.

Χ. Θεοχάρης: Ναι, βεβαίως, θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν φέτος το καλοκαίρι, μπορώ να το πω αυτό με σιγουριά διότι τόσο η Ελλάδα όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο ώστε να επιτραπεί να συμβεί αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!