Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Χαρδαλιάς: Απέχουμε από το lockdown- Ποια μέτρα εξετάζονται
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Χαρδαλιάς: Απέχουμε από το lockdown- Ποια μέτρα εξετάζονται

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Χαρδαλιάς: Απέχουμε από το lockdown- Ποια μέτρα εξετάζονται

Μακριά παραμένει ακόμα το ενδεχόμενο ενός lockdown, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά μέτρα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», τόνισε και επανέλαβε πως «κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, περιορισμοί της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, διάστημα κατά το οποίο η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms, η επαναφορά του sms για τις μετακινήσεις των άνω των 65 και η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!