Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χαρ. Γώγος: Μεγάλο στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων- Οι γονείς πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους
[Η Ναυτεμπορική]: Χαρ. Γώγος: Μεγάλο στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων- Οι γονείς πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

[Η Ναυτεμπορική]: Χαρ. Γώγος: Μεγάλο στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων- Οι γονείς πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

«Μεγάλο στοίχημα» χαρακτήρισε σε συνέντευξή του ο διευθυντής παθολογικής- λοιμωξιολογικής κλινικής του Metropolitan General, Χαράλαμπος Γώγος, το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να γυρίσουν τα παιδιά στις σχολικές τάξεις.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι τα σχολεία ανοίγουν με ένα στέλεχος που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, που καθιστά δύσκολή της επιστροφή.

«Τα παιδιά νοσούν και χωρίς να αρχίσουν τα σχολεία και τώρα που κυκλοφορούν. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν ανοίξουν τα σχολεία; Τα παιδιά θα συγχρωτιστούν μεταξύ τους στο σχολείο και πιθανώς θα μεταδώσουν τον ιό. Αλλά η διαφορά είναι ότι είναι πολύ εύκολη η ιχνηλάτηση τους», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης ότι «Τα συχνά τεστ είναι πολύ σημαντικό να γίνονται και προληπτικά και αφού εντοπιστεί κάποιο κρούσμα, είναι πολύ χρήσιμα», ενώ υπογράμμισε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και να κλείσουν τα σχολεία αν χρειαστεί.

Εντούτοις, επεσήμανε τη χρησιμότητα του εμβολίου λέγοντας πως «το εργαλείο που έχουμε είναι φυσικά το εμβόλιο και πρέπει να πείσουμε τους γονείς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά».

«Το 10% που είναι εμβολιασμένα είναι μικρό ποσοστό, στους φοιτητές μας είναι μεγαλύτερο το ποσοστό και φυσικά έχουμε και το εργαλείο των self test. Πάντα υπάρχει και το όπλο των μέτρων προστασίας, με τα μέσα που διαθέτει και το κράτος και με την ευθύνη των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος, ενώ όπως είπε, υπάρχουν και εμβολιασμένα παιδιά που νοσούν, υπάρχουν και κάποια παιδιά που πεθαίνουν, υπάρχουν και πολλά σύνδρομα που μπορεί να εμφανιστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!