Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χάπι κατά του κορωνοϊού από την Merck- Ετοιμάζεται για αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Χάπι κατά του κορωνοϊού από την Merck- Ετοιμάζεται για αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Χάπι κατά του κορωνοϊού από την Merck- Ετοιμάζεται για αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

Αίτηση προς αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ετοιμάζεται να υποβάλει η Merck για να εγκρίνουν το πρώτο αντιιικό χάπι για τη θεραπεία του Covid-19.

Η κλινική δοκιμή, η οποία βρίσκεται σε τελευταίο στάδιο, έδειξε ότι το φάρμακο μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου.

Εάν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εγκρίνει το χάπι, που ονομάζεται molnupiravir, θα έχουμε την πρώτη θεραπεία αυτού του είδους. Πρόκειται για ένα χάπι που χορηγείται δύο φορές την ημέρα και το οποίο συνταγογραφείται για πέντε ημέρες σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί πρόσφατα με Covid.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ότι έληξε νωρίτερα την κλινική δοκιμή φάσης 3, καθώς ενδιάμεση ανάλυση έδειξε ότι το 7,3 % των ασθενών που είχαν λάβει το φάρμακο είχαν πεθάνει ή νοσηλευτεί, έναντι 14,1% αυτών που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo).

Η απόφαση να διακοπεί η μελέτη ελήφθη μετά από σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής επιστημόνων που παρακολουθεί τη δοκιμή και μετά από διαβουλεύσεις με τον FDA.

Η ενδιάμεση ανάλυση δεδομένων από 775 ασθενείς έδειξε ότι κανένας από τους συμμετέχοντες που έλαβαν το χάπι molnupiravir δεν είχε πεθάνει κατά τις πρώτες 29 ημέρες της μελέτης, έναντι οκτώ που έλαβαν εικονικό φάρμακο, γνωστοποίησε η Merck, προσθέτοντας ότι θα υποβάλει αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το φάρμακο στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα αναζητήσει το πράσινο φως σε πολλές άλλες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!