Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χαλκιδική: Προτάσεις φορέων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού την τουριστική περίοδο
[Η Ναυτεμπορική]: Χαλκιδική: Προτάσεις φορέων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού την τουριστική περίοδο

[Η Ναυτεμπορική]: Χαλκιδική: Προτάσεις φορέων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού την τουριστική περίοδο

Σειρά προτάσεων για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού την τουριστική περίοδο στη Χαλκιδική, καταθέτουν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι φορείς της περιοχής.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριος Πυρπασόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόριος Τάσιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου και της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκδικής, Αντώνης Δελημήτρου.

Βασική αρχή των προτάσεων είναι ο περιορισμός της άσκοπης μετακίνησης του ύποπτου περιστατικού και προτείνεται όλες οι ενέργειες για όσα περιστατικά δεν χρήζουν εξέτασης σε δευτεροβάθμια δομή, να γίνονται στο κατάλυμα του ασθενούς. Οι φορείς προτείνουν τη διασύνδεση όλων των καταλυμάτων, ανεξαρτήτως κλινών, με γιατρό, που θα ορίζει και θα διαχειρίζεται το κρούσμα.

Ζητούν ακόμη, τη δημιουργία δικτύων που θα λαμβάνουν δείγματα για διαγνωστικούς ελέγχους στο κατάλυμα του ασθενούς ή στο πλησιέστερο κέντρο υγείας και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Πολυγύρου με εξοπλισμό και προσωπικό για τη διενέργεια των μοριακών ελέγχων των δειγμάτων. Προτείνουν την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου με προσωπικό και προστατευτικό εξοπλισμό για τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας.

Οι φορείς της Χαλκιδικής επισημαίνουν επίσης την ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό του ΕΚΑΒ για τη θερινή περίοδο και να προστεθούν ασθενοφόρα που θα κινούν μόνο ύποπτα περιστατικά για λοίμωξη COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!