Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Χαλκιδική: Περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες θέλουν οι επαγγελματίες
[Η Ναυτεμπορική]: Χαλκιδική: Περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες θέλουν οι επαγγελματίες

[Η Ναυτεμπορική]: Χαλκιδική: Περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες θέλουν οι επαγγελματίες

Τραπεζάκια δίπλα στο κύμα και χταποδάκι στο πιάτο, beach bar με μουσικές και πάρτυ, παγωμένοι καφέδες στη σεζλόνγκ …εικόνες που στα χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμών της Χαλκιδικής, με τις αμμουδερές παραλίες, είναι γνωστές χρόνια τώρα να εναλλάσσονται. Φέτος, όμως, οι περίπου 2.500 επαγγελματίες είναι προβληματισμένοι και πολλοί πιθανόν να μην ανοίξουν καν τις επιχειρήσεις τους, καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού άλλαξε τα δεδομένα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης. «Τα μέτρα που επιβάλλουν αποστάσεις μεταξύ ξαπλώστρας, τραπεζιών κτλ δεν δίνουν στον επαγγελματία τη δυνατότητα να διαθέτει τον ίδιο αριθμό με πέρυσι σε τραπεζοκαθίσματα ή ξαπλώστρες. Αυτό, σε συνδυασμό με τον αριθμό των ξένων τουριστών που αναμένεται αρκετά περιορισμένος, θα μειώσουν κατά πολύ τα έσοδα» σημειώνει. Την ίδια ώρα, η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει ουσιαστικά τον Ιούλιο, άρα το πλήγμα είναι πολλαπλό, αναφέρει ο κ. Κουφίδης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής επισημαίνει πως θα πρέπει η Πολιτεία και οι δήμοι να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να λειτουργήσουν και να τους παράσχουν, όπου αυτό είναι εφικτό, μεγαλύτερο χώρο να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες, ακόμη και στο ήμισυ κάποιων παραλιακών δρόμων, για να τους διευκολύνουν και ταυτόχρονα να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα κάνουν τον κόσμο να νοιώθει ασφαλής, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!