Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Μη χαλαρώνετε, ο κορωνοϊός μπορεί να αντεπιτεθεί» τονίζει κορυφαίος γερμανός λοιμωξιολόγος
[Η Ναυτεμπορική]: «Μη χαλαρώνετε, ο κορωνοϊός μπορεί να αντεπιτεθεί» τονίζει κορυφαίος γερμανός λοιμωξιολόγος

[Η Ναυτεμπορική]: «Μη χαλαρώνετε, ο κορωνοϊός μπορεί να αντεπιτεθεί» τονίζει κορυφαίος γερμανός λοιμωξιολόγος

«Λόγω του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και η πολιτική πρέπει να ασκείται με μια συγκεκριμένη αίσθηση του μέτρου και την ανάλογη προσοχή. Τα μέτρα περιορισμού των επαφών δεν πρέπει να μειωθούν με μιας πάρα πολύ, διαφορετικά ο ιός μπορεί να αντεπιτεθεί», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) για την πανδημία Covid-19.

«Σε περίπτωση νέας αύξησης των κρουσμάτων, θα τεθεί το ερώτημα τι σημαίνει αυτό δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών. Αυτή θα είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο δύσκολες φάσεις για πολιτικές αποφάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην Γερμανία, η πρόοδος του εμβολιασμού μπορεί να μην είναι ακόμη τόσο μεγάλη όσο στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο σε άτομα άνω των 70 ετών, τα οποία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, η πρόοδος είναι ήδη αρκούντως εμφανής. Σε αυτό το πλαίσιο, η μοντελοποίηση, με βάση τα σημαντικά στοιχεία της εξέλιξης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γίνεται όλο και πιο δύσκολη», πρόσθεσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Γερμανίας.

Θα καταλήξει σαν ένας κορωνοϊός κρυολογήματος

«Οι ειδικοί προτείνουν εδώ και πολύ καιρό να εξετάζονται λιγότερο οι αριθμοί των κρουσμάτων ανά 7 ημέρες και περισσότερο οι εισαγωγές στο νοσοκομείο για Covid-19 ή να δίνεται έμφαση στα περιστατικά των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!