Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΧΑ: Οι Τράπεζες διατήρησαν την καθοδική αλυσίδα με πτώση που έσωσε τα τεχνικά προσχήματα
[Η Ναυτεμπορική]: ΧΑ: Οι Τράπεζες διατήρησαν την καθοδική αλυσίδα με πτώση που έσωσε τα τεχνικά προσχήματα

[Η Ναυτεμπορική]: ΧΑ: Οι Τράπεζες διατήρησαν την καθοδική αλυσίδα με πτώση που έσωσε τα τεχνικά προσχήματα

Του Κώστα Ιωαννίδη
kioan@naftemporiki.gr

Στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας, μετά από άνοιγμα στις 636,22 με ανοδικό χάσμα (3,58 μονάδες) από το κλείσιμο της προηγούμενης (636,84), οι τιμές κινήθηκαν έτσι ώστε ο ΓΔ να διαπραγματευτεί σε θετικό πεδίο διαρκώς ως τις 12:50. Κινήθηκε με μέτρια μεταβλητότητα σε αρνητικό πεδίο ως τις 13:29 που προέκυψε η εγγραφή του ελάχιστου στις 623,02 από 629,75 την προηγούμενη. Το κατώτερο δεν επανεμφανίστηκε. Η αναζήτηση του ανώτερου μέρας, που ήταν οι 641,60 από 635,04 την Παρασκευή, κράτησε 9 λεπτά καθώς εμφανίστηκε τις 10:39 και αμέσως μετά ακολούθησε καθοδικά κλιμακούμενη πορεία που μετακίνησε τον ΓΔ από τις 641 και τον οδήγησε στις 623 μονάδες στις σε δυο ώρες και 50 λεπτά.

Είναι σαφές πως οι θεσμικοί, δεν κινήθηκαν από την αρχή με διάθεση φυγής από το ρίσκο και εισήγαγαν εντολές πώλησης με κλιμάκωση των πιέσεων, μετά τα πρώτα 15 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε τελικά κλείσιμο μέρας με μέτριες απώλειες, που διέφεραν πολύ από τις μεταβολές των υπολοίπων στην Ευρώπη, με δεδομένη την προαναγγελία μιας υπολογίσιμης ανόδου στις αγορές των ΗΠΑ. Συνεπώς δεν είχαμε συντονισμό με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια, αφού η πλάγια κίνηση με μέτριες απώλειες εδώ ήταν κυρίαρχη στα τελευταία λεπτά και δεν ανατράπηκε παρά για να οριστεί ισορροπία όταν οι απώλειες κυμάνθηκαν από -0,5% ως -0,8%, οι πιέσεις ίσχυαν ως το τέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!