Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΧΑ: Επιστροφή άνω των 895 μονάδων επιδιώκει η Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: ΧΑ: Επιστροφή άνω των 895 μονάδων επιδιώκει η Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: ΧΑ: Επιστροφή άνω των 895 μονάδων επιδιώκει η Αθήνα

Του Κώστα Ιωαννίδη
(email protected)

  • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ δεν έχουν σημασία γιατί σήμερα αργούν τα χρηματιστήρια για τη Μέρα των Ευχαριστιών.
  • Οι ευρωπαϊκοί δείκτες άνοιξαν με σημαντικών διαστάσεων ανοδικά χάσματα και σύντομα εμφάνισαν σταθερά κέρδη λόγω της επιστροφής στη διάθεση για ρίσκο, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 στις 10:25 με κέρδη +0,50% στις 482,13 μονάδες.
  • Η επιχειρηματική ανάπτυξη της ευρωζώνης επιταχύνθηκε απροσδόκητα αυτόν τον μήνα, αλλά, άλλο ένα κύμα λοιμώξεων από κορωνοϊό και νέοι περιορισμοί, παράλληλα με τις πιέσεις στις τιμές, είναι πιθανό να επηρεάσουν την ανάπτυξη του Δεκεμβρίου.
  • Η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου αναφοράς από 1,372% την Τετάρτη, σήμερα είναι στο 1,332% ακολουθώντας τη διακύμανση των ομολόγων πανευρωπαϊκά.
  • Η αθηναϊκή αγορά με αισθητά χαμηλότερους έναντι της Τετάρτης ρυθμούς συναλλαγών κινεί τις τιμές των μετοχών της νευρικά, με τον ΓΔ να έχει πιάσει από το πρώτο ημίωρο τιμές οριακά χαμηλότερα των 895 μονάδων και το ανώτερό του μοιάζει να αναζητείται με μάχες αγοραστών πωλητών. Στο κατώτερό του χτύπησε στις 891,58 παρουσιάζοντας από το πρώτο 25λεπτο διακύμανση 3,3 μονάδων που υπογραμμίζει την παρουσία νευρικότητας από την συναλλακτική πάλη των συναλλασσόμενων.

Έτσι στην Αθήνα η αγορά κάτω από αυτό το κλίμα ξεκίνησε από θετικό πεδίο με 3,13 μονάδες ανοδικό χάσμα και κινήθηκε για νευρικά αναζητώντας πυθμένα στις 10:35 μέχρις τις 891,58 μονάδες και στα πρώτα λεπτά φάνηκε να ειδοποιεί το ταμπλό πως το άνοιγμα στις 892,71 μονάδες θα είναι κοντά στο κατώτερο του ΓΔ. Μάλλον για να προκαλέσει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου στους εγχώριους επενδυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!