Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης: Πρώτοι οι Γερμανοί τουρίστες με 260.000 αφίξεις τον Ιούνιο στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης: Πρώτοι οι Γερμανοί τουρίστες με 260.000 αφίξεις τον Ιούνιο στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης: Πρώτοι οι Γερμανοί τουρίστες με 260.000 αφίξεις τον Ιούνιο στην Ελλάδα

Την πρόθεση του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να συνδράμει, ώστε οι συνέργειες που αναπτύσσει η Ελλάδα με τη Γερμανία να ενταθούν τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών του Κρατιδίου, κ. Lutz Lienenkämper, μιλώντας, σήμερα, σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία έλαβε χώρα σε υβριδική μορφή μετά το πέρας της διαδικτυακής Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του φορέα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, τοποθετούμενος στην ίδια εκδήλωση σημείωσε ότι τον Ιούνιο η Γερμανία ήταν πρώτη με 260.000 επισκέψεις τουριστών στην Ελλάδα κι ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα στη χώρα έχουν γίνει 9.330.000 εμβολιασμοί.

Ειδικότερα, ο κ. Lutz Lienenkämper, στάθηκε ιδιαίτερα «στην ενεργή σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης Ελλάδας και του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία» όπως τόνισε, «αναπτύσσεται καθημερινά, είναι βιώσιμη και δημιουργεί νέους δρόμους προς το μέλλον. Θα θέλαμε να επεκτείνουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη σύνδεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, υπογράμμισε ότι διαχρονικά η Γερμανική αγορά αποτελεί πυλώνα του ελληνικού τουρισμού, με τους Γερμανούς επισκέπτες, να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, ανάμεσα στις χώρες, εισερχόμενου τουρισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας ότι πριν την υγειονομική κρίση, σχεδόν 4 εκατ. Γερμανοί, επέλεγαν την Ελλάδα σε ετήσια βάση, ενώ ακόμη και σήμερα, κάτω από αυτά τα δεδομένα συνεχίζουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, διατηρώντας την πρωτιά του εισερχόμενου ρεύματος με περισσότερους από 260.000 επισκέπτες μέσα στον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!