Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης: Ατυχής η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου
[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης:  Ατυχής η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου

[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης: Ατυχής η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου

Ατυχή απόφαση χαρακτηρίζει την κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από επτά δημοφιλή ελληνικά νησιά, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απορρίπτοντας παράλληά τους υπαινιγμούς ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν εντελώς ανοιχτή ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι περίπου 60.000 Βρετανοί που παραθερίζουν αυτό το διάστημα στα ελληνικά νησιά που προστέθηκαν στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς, αν δεν προλάβουν να επιστρέψουν έγκαιρα στην χώρα τους -μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης- θα αναγκαστούν να τεθούν σε καθεστώς καραντίνας.

Σε συνέντευξή του στο «Sky News» ο κ. Θεοχάρης υποστηρίζει πως η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου «δε δικαιολογείται από τα στοιχεία. Σας υπενθυμίζω ότι τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι το όριο που έχει επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και εμείς είμαστε κάπου μεταξύ 13 και 14, με πτωτική τάση. Πρόκειται, λοιπόν, για πραγματικά ατυχή, κατά την άποψή μας, απόφαση».

Αναφορικά με τις νύξεις για απόκρυψη κρουσμάτων που είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να προσθέσει τα ελληνικά νησιά στην «κόκκινη λίστα», ο υπουργός Τουρισμού απαντάει πως δεν αληθεύει τέτοιο πράγμα. «Έχουμε δουλέψει πολύ στενά με τη βρετανική κυβέρνηση. Μάλιστα, έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τεστ που κάνουμε στα hotspots, σε περιοχές για τις οποίες έχουν επιφυλάξεις και έχουμε μοιραστεί όλα τα δεδομένα μαζί τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!