Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης: Ανοησίες οι υποθέσεις για δεύτερο lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης: Ανοησίες οι υποθέσεις για δεύτερο lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Θεοχάρης: Ανοησίες οι υποθέσεις για δεύτερο lockdown

Την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας- Βρετανίας σχολιάζει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υπογραμμίζοντας τη χαρά της χώρας μας που τα επιδημιολογικά δεδομένα της Βρετανίας επέτρεψαν το άνοιγμα της σύνδεσης.

Σε συνέντευξή του στο Sky News ο κ. Θεοχάρης εξηγεί πως η κατάσταση της Ελλάδας είναι σταθερή και υπό έλεγχο. «Παρακολουθούμε τα νούμερα και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παραμένουμε σε εγρήγορση. Δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».

Προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί, θα λάβουμε στοχευμένα μέτρα» για να ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται θέμα γενικής καραντίνας (lockdown). «Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Θα θέλαμε να το διαψεύσουμε. Η Ελλάδα έχει ανοίξει τις πύλες της στους ξένους τουρίστες – από την Ευρώπη κυρίως – και αυτό θα συνεχιστεί» συνεχίζει. «Είναι ανοησίες» επαναλαμβάνει απαντώντας σε ερώτηση αν ισχύουν οι υποθέσεις που διατυπώθηκαν στο βρετανικό τύπο περί δεύτερης καραντίνας (lockdown) στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Τουρισμού εξηγεί ότι η χώρα μας έχει γρήγορα αντανακλαστικά ελέγχοντας την επιδημιολογική κατάσταση των χωρών με τις οποίες συνδέεται αεροπορικά. Θεωρεί μάλιστα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζει πολύ καλή εικόνα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για νέα διακοπή της σύνδεσης, όπως έγινε με τη Σερβία. « Το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και μερικές εβδομάδες κινείται σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!