Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς εργάζεται συστηματικά για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη
[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς εργάζεται συστηματικά για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη

[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς εργάζεται συστηματικά για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη

Ισχυρή λειτουργική πρόοδο καταγράφεται στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα έχει εκταμιεύσει δάνεια ύψους 2,1 δισ.ευρώ από την αρχή του έτους και έχει ως στόχο την στήριξη της οικονομίας με νέα δάνεια ύψους 5,7 δισ. ευρώ για το 2021 ενώ η καταθετική της βάση έχει επανέλθει στα προ της κρίσης επίπεδα, υπερβαίνοντας τα 50 δισ. ευρώ για πρώτη φορά από το 2015.

Κατά 9% αυξήθηκαν, σε ετήσια βάση, τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων από βασικές τραπεζικές εργασίες και σε ποσοστό 7% τα έσοδα από προμήθειες ενώ μείωση της τάξης του 4% ετησίως είχαν τα λειτουργικά έξοδα.

Επίσης ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων στα 257 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων (τα έκτακτα στοιχεία του πρωτου τριμήνου 2021 αφορούν κυρίως σε 0,2 δισ. ευρώ κέρδη από το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων και 0,8 δισ. ευρώ προβλέψεις δανείων που σχετίζονται με σενάριο πώλησης πιθανότητας 50% για τα χαρτοφυλάκια Phoenix-Vega). Τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν -358 εκατ. ευρώ (ζημιά) συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων στοιχείων.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, ο όμιλος εργάζεται συστηματικά, με βάση το στρατηγικό σχέδιο Sunrise, προκειμένου να στηρίξει την επενδυτική δραστηριότητα που αναμένεται να ενισχυθεί από τα τέλη του 2021 και την οικονομική ανάκαμψη που θα ακολουθήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!