Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]:  Χ. Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στην εστίαση
[Η Ναυτεμπορική]:  Χ. Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στην εστίαση

[Η Ναυτεμπορική]:  Χ. Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στην εστίαση

Εκτοξεύτηκαν χθες τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα μέτρα στη διασκέδαση σε μια προσπάθεια να μειώσει τις μολύνσεις που λαμβάνουν χώρα στους συγκεκριμένους χώρους.

Την ίδια ώρα η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στο επόμενο διάστημα , ενώ επισημαίνουν την ανάγκη εντατικοποίησης των εμβολιασμών στην αύξηση των οποίων δίνει βαρύτητα και η κυβέρνηση.

Η αύξηση των κρουσμάτων επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων, με τον καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο να δηλώνει σήμερα πως είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στην εστίαση.

Αναλύοντας περαιτέρω το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου ο καθηγητής τόνισε πως για να συντελεστεί κάτι τέτοιο, η έγκριση για τα εμβόλια θα έπρεπε να είναι επείγουσας χρήσης. «Από εκεί και πέρα σε κάποιους χώρους, είναι αναγκαίο», συνόψισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και έδωσε ως παράδειγμα τον κλάδο των υγειονομικών αλλά και την εστίαση.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει», είπε. Μάλιστα, υπογράμμισε πως εάν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε κρούσματα ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!