Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Χ. Δήμας: Οι στρατηγικές επενδύσεις στον χώρο της καινοτομίας παράγουν θέσεις εργασίας
[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Δήμας: Οι στρατηγικές επενδύσεις στον χώρο της καινοτομίας παράγουν θέσεις εργασίας

[Η Ναυτεμπορική]: Χ. Δήμας: Οι στρατηγικές επενδύσεις στον χώρο της καινοτομίας παράγουν θέσεις εργασίας

Οι στρατηγικές επενδύσεις στον χώρο της καινοτομίας συμβάλλουν στο να παραχθούν νέες, καλά αμειβόμενες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, μιλώντας στο «Thessaloniki Future Thinking Dialogues».

Ο κ. Δήμας επεσήμανε ότι από τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης σε αυτόν τομέα είναι “η πιο αποτελεσματική σύνδεση της έρευνας, με την καινοτομία και με την επιχειρηματικότητα”, η προώθηση κίνητρων στον ιδιωτικό τομέα ώστε να αυξηθούν οι δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και «η οργάνωση του κατακερματισμένου οικοσυστήματος καινοτομίας».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα κορυφαίες επιχειρήσεις, παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίες βρίσκουν, όπως είπε, «ελκυστική» για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία, τη χώρα μας.

«Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρά την πανδημία, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ανακοινώσει πολύ σημαντικές επενδύσεις, εταιρείες, όπως είναι η Microsoft, η EY, η Applied Materials, η Pfizer, η Cisco, η Amazon, η Volkswagen κ.α.» είπε ο κ. Δήμας και συνέχισε :

«Και οι επενδύσεις αυτές είναι σημαντικές, διότι ο στόχος μας είναι να δημιουργηθούν νέες, καλά αμειβόμενες, ποιοτικές θέσεις εργασίας. Και η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη φέρνει τέτοιες θέσεις εργασίας. Υπολογίζουμε, ότι οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης τα επόμενα τρία χρόνια θα αυξηθούν κατά τριακόσια εκατομμύρια ευρώ».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στους τρεις άξονες της στρατηγικής της κυβέρνησης, που μεταξύ άλλων, στοχεύει στη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος, με καινοτόμες επενδύσεις και στην αναστροφή της τάσης φυγής στο εξωτερικό «ταλαντούχων Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών», αλλά και την επιστροφή κάποιων εξ αυτών στη χώρα, με την προσδοκία, «ότι τις ιδέες τους μπορούν να τις υλοποιήσουν και εντός της χώρας». Υπογράμμισε, ότι η χώρα μας θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει, μέσα από συνέργειες, στην καινοτομία στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη και συνέχισε: «Δημιουργούμε ένα περιβάλλον που θα ευνοεί σημαντικά τις συνέργειες καινοτομίας».

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση με συγκεκριμένα μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση, όπως, τα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α) και ειδικότερα την αύξηση του ποσοστού των υπερεκπτώσεων δαπανών Ε&Α, που είναι σε ισχύ από 01.09.2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!