Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ByteDance: Ισχυρίζεται ότι η TikTok Global θα παραμείνει θυγατρική της
[Η Ναυτεμπορική]: ByteDance: Ισχυρίζεται ότι η TikTok Global θα παραμείνει θυγατρική της

[Η Ναυτεμπορική]: ByteDance: Ισχυρίζεται ότι η TikTok Global θα παραμείνει θυγατρική της

Το σχήμα το οποίο θα διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις της εφαρμογής TikTok σε όλο τον κόσμο, θα αποτελεί θυγατρική της ByteDance, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα η κινεζική εταιρεία, παρά τις δηλώσεις των αμερικανικών εταιρειών Oracle και Walmart μέσα στο Σαββατοκύριακο, ότι οι Αμερικανοί επενδυτές θα κατέχουν την πλειοψηφία της εφαρμογής βίντεο, μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή στις 14 Αυγούστου, δίνοντας στην ByteDance 90 ημέρες περιθώριο για την πώληση του TikTok, εν μέσω ανησυχιών ότι τα προσωπικά δεδομένα έως και 100 εκατ. Αμερικανών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, θα μπορούσαν να διαβιβαστούν στην κυβέρνηση της Κίνας. Το Σάββατο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα στηρίξει μια συμφωνία επί της αρχής, που θα επιτρέπει στο TikTok να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.

Οι ισχυρισμοί για τη συμφωνία διαφέρουν. Η ByteDance δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα κατέχει το 80% της TikTok Global, μια νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία που θα έχει υπό την ιδιοκτησία της, τις περισσότερες από τις λειτουργίες της εφαρμογής παγκοσμίως. Η Oracle και η Walmart, που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην TikTok Global με ποσοστό12,5% και 7,5% αντίστοιχα, δήλωσαν το Σάββατο ότι η πλειοψηφία της TikTok θα ανήκει στα αμερικανικά χέρια.

Η ByteDance στη σημερινή δήλωσή της, χαρακτήρισε φήμες τους ισχυρισμούς ότι οι Αμερικανοί επενδυτές θα κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό της TikTok Global και πως εκείνη θα διατηρήσει τον έλεγχο της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!