Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: British Airways: Αλλαγή ηγεσίας, αναλαμβάνει CEO ο Σον Ντόιλ της Aer Lingus
[Η Ναυτεμπορική]: British Airways: Αλλαγή ηγεσίας, αναλαμβάνει CEO ο Σον Ντόιλ της Aer Lingus

[Η Ναυτεμπορική]: British Airways: Αλλαγή ηγεσίας, αναλαμβάνει CEO ο Σον Ντόιλ της Aer Lingus

Σε άμεση αποπομπή του διευθύνοντα συμβούλου της British Airways Άλεξ Κροζ, προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο CEO της μητρικής IAG, Λούις Καγιέγκο, αντικαθιστώντας τον με τον ιθύνοντα νου της Aer Lingus Σον Ντόιλ κι ενώ ο βρετανικός αερομεταφορέας ταλανίζεται από σωρεία προβλημάτων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μία από τις πολλές αλλαγές που ανακοίνωσε ο αγγλο-ισπανικός όμιλος και σηματοδοτεί την επιστροφή του Ντόιλ στη BA, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής δικτύου, στόλου και συμμαχιών πριν αναχωρήσει για την Aer Lingus το 2019.

Ο Κρουζ είχε αναλάβει τα ηνία της British από το 2016 και θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της IAG.

Ο νέος CEO θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια τεράστια πρόκληση, καθώς όλες οι αεροπορικές εταιρείες καταβάλουν προσπάθειες να ανακάμψουν από τη βύθιση των αεροπορικών ταξιδιών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο όμιλος IAG τον περασμένο μήνα άντλησε 2,74 δισ. ευρώ, για να εξυπηρετήσει το χρέος του και να μπορέσει να επιβιώσει από την πανδημία.

«Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η βιομηχανία μας και είμαι βέβαιος ότι αυτές οι εσωτερικές προαγωγές θα διασφαλίσουν ότι η IAG είναι σε πορεία για να ξεπροβάλει από την κρίση ισχυρή», δήλωσε ο Καγιέγκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!