Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Το Brexit χειρότερο για τη βρετανική οικονομία από την πανδημία»
[Η Ναυτεμπορική]: «Το Brexit χειρότερο για τη βρετανική οικονομία από την πανδημία»

[Η Ναυτεμπορική]: «Το Brexit χειρότερο για τη βρετανική οικονομία από την πανδημία»

Οι επιπτώσεις του Brexit στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι χειρότερες από αυτές που προκαλεί η πανδημία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βρετανία.

Ο Ρίτσαρντ Χιουζ, επικεφαλής του Office for Budget Responsibility (OBR) δήλωσε στο BBC οτι η αποχώρηση από την ΕΕ θα «μειώσει μακροπρόθεσμα το ΑΕΠ της χώρας κατά περίπου 4%», προσθέτοντας ότι λόγω της πανδημίας θα μειωθεί επιπλέον κατά 2%».
«Μακροπρόθεσμα, το Brexit έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την πανδημία», είπε ο Χιουζ στο BBC , λίγες ώρες μετά την απάντηση του OBR στον προϋπολογισμό που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικων Ρίσι Σούνακ. ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σούνακ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2022 στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Σούνακ ανέφερε πως η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού θα επιτρέψουν στη Βρετανία να βγει από την πανδημία του κορονοϊού. Εκτίμησε οτι το ΑΕΠ της Βρετανίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 6,5% για το 2021,ξεπερνώντας τις προβλεψεις της κυβέρνησης Τζόνσον για ανάπτυξη 4% τον περασμένο Μάρτιο.Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τον πληθωρισμό κινούνται στο επίπεδο του 4% για το 2022.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του OBR δήλωσε ότι αναμένει ο πληθωρισμός να φτάσει στο 4,4%, το «υψηλότερο ποσοστό που παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και τρεις δεκαετίες».

Αλιευτικός πόλεμος

Την ίδια ώρα η σύγκρουση Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας για την αλιεία απειλεί να οδηγήσει σε πλήρη εμπορικό πόλεμο μετά το Brexit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!