Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: 5 τρόποι που έγινε αισθητό στην καθημερινή ζωή
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: 5 τρόποι που έγινε αισθητό στην καθημερινή ζωή

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: 5 τρόποι που έγινε αισθητό στην καθημερινή ζωή

Ο Μπόρις Τζόνσον άνοιξε το 2021 χαιρετίζοντας την «καταπληκτική στιγμή για αυτήν τη χώρα» που απαλλάσσεται από τα δεσμά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε την ελευθερία μας στα χέρια μας και εναπόκειται σε εμάς να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο», δήλωσε στους πολίτες μετά τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Αλλά οι πρώτες μέρες του Brexit χαρακτηρίστηκαν περισσότερο για τους Βρετανούς από επιπλέον κόστος, καθυστερήσεις και γραφειοκρατία από κάθε νέα ελευθερία. Tο Politico παραθέτει πέντε όψεις που το «διαζύγιο» έγινε πραγματικό άμεσα στην καθημερινότητα πολιτών και επαγγελματιών τις πρώτες ημέρες του χρόνου.

Αλυσίδες εφοδιασμού
Οι αλυσίδες διανομής για εξειδικευμένους εμπόρους λιανικής πώλησης και επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα υψηλής ποιότητας αισθάνονται ήδη την πίεση του Brexit.

Η Brooks England – η οποία παράγει δερμάτινες σέλες υψηλής ποιότητας – δημοσίευσε ένα μήνυμα στο διαδικτυακό της κατάστημα που λέει ότι δεν θα μπορεί να πουλήσει αντικείμενα στη χώρα της. Όλα όσα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στο West Midlands αποστέλλονται πρώτα στο κέντρο διανομής της εταιρείας στην Ιταλία.

Ο αστέρας της Star Trek, William Shatner, εντόπισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικροέμποροι ήδη από τον Οκτώβριο. Ο Shatner είπε ότι ήταν «πάρα πολύ για ένα μικρό κατάστημα», όπως το διαδικτυακό του κατάστημα, να πληρώσει για τη συμπλήρωση εγγράφων ΦΠΑ που χρειάζονται τώρα για την αποστολή στη Βρετανία.

Ο ΦΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο εισπράττεται τώρα στο σημείο πώλησης και οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές πρέπει να εγγραφούν για να εισπράξουν τον φόρο και να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα με τη φορολογική αρχή HM Revenue and Customs με επιπλέον κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!