Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Bουλή: Εκλέχθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Bουλή: Εκλέχθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Bουλή: Εκλέχθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ

Εκλέχθηκε μετά από μυστική ψηφοφορία υπό τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασαούλα, το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» που συστάθηκε με πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στηρίχθηκε από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πρόεδρος της Επιτροπής εκλέχθηκε κατά πλειοψηφία ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, αντιπρόεδρος ο βουλευτής της πλειοψηφίας Βασίλης Υψηλάντης και γραμματέας ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μελάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε το προεδρείο της Επιτροπής να είναι διακομματικό και κατά αναλογία της δύναμης των κομμάτων, καθώς αυτή η εξεταστική επιτροπή έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης και αυτό θα πρέπει να απηχείται και στο προεδρείο της. Αίτημα που υποστηρίχθηκε τόσο από το ΚΙΝΑΛ, όσο και από το ΚΚΕ.

Ο κ. Τασούλας φέρεται να ανέφερε πως βάσει του Κανονισμού της Βουλής, η σύσταση του προεδρείου της Επιτροπής δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά διακομματική, αλλά αυτό μπορεί να προκύψει κατά την ψηφοφορία και ουσιαστικά κατά παραχώρηση της πλειοψηφίας, εάν το θελήσει. Καθώς αυτό που ορίζεται στο άρθρο 144 του ΚτΒ είναι πως «η συγκρότηση και λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών διέποντας από τις αντίστοιχες διατάξεις που ρυθμίζουν τη συγκρότηση και λειτουργία των διαρκών επιτροπών», δηλαδή με μυστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία (αρθ.34 παρ. 3&4).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!