Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Boυλή-Κ. Σκρέκας: «Τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια. Είναι φυσικοί πόροι»
[Η Ναυτεμπορική]: Boυλή-Κ. Σκρέκας: «Τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια. Είναι φυσικοί πόροι»

[Η Ναυτεμπορική]: Boυλή-Κ. Σκρέκας: «Τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια. Είναι φυσικοί πόροι»

«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης των αποβλήτων», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας που μίλησε νωρίτερα στην Ολομέλεια. «Ενσωματώνουμε δύο Οδηγίες και επικαιροποιούμε δύο νομοθετικά πλαίσια εγχώρια, προκειμένου να υπάρξει ένα ενιαίο κείμενο και ο καθένας να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα τι ισχύει στη χώρα σε σχέση με το σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων», είπε ο κ. Σκρέκας και προσέθεσε πως αυτό και μόνο συνιστά μεταρρύθμιση.

«Κεντρικός πυλώνας τής νομοθετικής μας πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη και η εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και επισήμανε: «Παράγουμε 29 τόνους στερεών αποβλήτων, ανά εκατομμύριο ΑΕΠ, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 17 τόνοι ανά εκατομμύριο ΑΕΠ. Είμαστε πρώτοι και στην σπατάλη τροφίμων, είμαστε πρώτοι και στην ταφή των αστικών απορριμμάτων και είμαστε τελευταίοι στην ανακύκλωση».

Στόχος, είπε ο υπουργός, είναι η εφαρμογή των βασικών αρχών της κυκλικής οικονομίας, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η μείωση της ταφής, η αλλαγή της κουλτούρας της κοινωνίας, στη διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί «τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια. Τα απορρίμματα δεν πρέπει να καταλήγουν στις χωματερές, κατά 80%. Τα απορρίμματα είναι φυσικοί πόροι, που εφόσον ανακτηθούν σωστά και ανακυκλωθούν, μπορούν να αποτελέσουν πρώτες ύλες για επόμενες παραγωγικές διεργασίες».

Η ενέργεια

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, απάντησε σε όσα είπε νωρίτερα στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Ενέργειας και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!