Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Το σκοτεινό παρελθόν του Σίτι και οι δεσμοί με τη δουλεία
[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Το σκοτεινό παρελθόν του Σίτι και οι δεσμοί με τη δουλεία

[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Το σκοτεινό παρελθόν του Σίτι και οι δεσμοί με τη δουλεία

Το Σίτι του Λονδίνου έχει ένα πρόβλημα: τους παλαιούς δεσμούς του με τον απάνθρωπο θεσμό της δουλείας. Αυτό επισημαίνει το Bloomberg σε ένα άρθρο, στο οποίο θυμίζει την ιστορία του βρετανικού χρηματοοικονομικού κέντρου.

«Εάν υπάρχει κάτι που πρώτο έδειξε την φιλοδοξία του Σίτι να καταστεί κέντρο των χρηματοοικονομικών ήταν η ίδρυση του Βασιλικού Χρηματιστηρίου πριν από σχεδόν 500 χρόνια» αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο, εξηγώντας ότι η κινητήριος δύναμη πίσω από το κέντρο για συναλλαγές μετοχών ήταν ο Σερ Τόμας Γκρέσαμ, του οποίου η κληρονομιά «ζει» ακόμη στο κολλέγιο, την οδό και και το “νόμο” των οικονομικών, που φέρουν το όνομά του.

Λιγότερο γνωστός είναι ο ρόλος του διακεκριμένου υποστηρικτή του, Σερ Γουίλιαμ Γκάραρντ, «πρωτοπόρου» στην εμπλοκή των Άγγλων στο δουλεμπόριο.

«Καθώς τα θέματα αυτά μπαίνουν στο μικροσκόπιο συνειδητοποιεί κανείς ότι πολλές περιουσίες χτίστηκαν πάνω στη δουλεία και την αποικιοκρατική καταπίεση, ένα δεδομένο που τώρα αναγνωρίζεται από ορισμένα κορυφαία ονόματα του χρηματοοικονομικού κέντρου» σχολιάζει το Bloomberg.

Tην περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας απολογήθηκε για «ορισμένους αδικαιολόγητους δεσμούς» με τη δουλεία από πρώην διοικητές. Η Barclays εξετάζει τη δική της ιστορία. «Αν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα όσα έγιναν πριν από εμάς, είμαστε δεσμευμένοι να κάνουμε περισσότερα για να ενισχύσουμε την κουλτούρα της συμπερίληψης, της ισότητας και της διαφορετικότητας» έγραψε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!