Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Τα καλύτερα και χειρότερα μέρη για να ζει κανείς την εποχή της Δέλτα- Η θέση της Ελλάδας
[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Τα καλύτερα και χειρότερα μέρη για να ζει κανείς την εποχή της Δέλτα- Η θέση της Ελλάδας

[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Τα καλύτερα και χειρότερα μέρη για να ζει κανείς την εποχή της Δέλτα- Η θέση της Ελλάδας

Στιγμιότυπο από την Ιρλανδία

Έχοντας κλείσει 18 μήνες σε συνθήκες πανδημίας, οι χώρες εξακολουθούν να προσπαθούν να διαχειριστούν το νέο κορωνοϊό διεκδικώντας τη συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Σε αυτή τους την προσπάθεια άλλες φορές τα καταφέρνουν και άλλες όχι.

Στην παρούσα φάση της πανδημίας, τον τόνο έχει δώσει η παραλλαγή Δέλτα, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της, και η ανοσία των εμβολίων που φαίνεται να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου αλλά και λόγω της Δέλτα.

Έτσι η παραλλαγή Δέλτα έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε με τον ιό, αναδεικνύοντας νέα ή και παλιά μέρη που βρήκαν ένα τρόπο ζωής «ανθεκτικό» στον Covid-19 την ώρα που η πανδημία δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Ο νέο δείκτης του Bloomberg, Covid Resilience Ranking, που «μετρά» αυτή την «ανθεκτικότητα» των χωρών ανάδειξε την Ιρλανδία ως πρωταθλήτρια, αφήνοντας πίσω της στη δεύτερη θέση την Ισπανία και στην τρίτη την Ολλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης Covid Resilience Ranking είναι μία μηνιαία επισκόπηση για το πού αντιμετωπίζεται ο ιός με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο με τις λιγότερες κοινωνικές και οικονομικές ανατροπές. Συντάχθηκε χρησιμοποιώντας 12 δείκτες δεδομένων, όπως τον περιορισμό του ιού, την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης, την κάλυψη των εμβολίων, τη συνολική θνησιμότητα, την πρόοδο προς την επανεκκίνηση των ταξιδιών και τη χαλάρωση των περιορισμών στα σύνορα.

Η κορυφαία δεκάδα έχει ως εξής:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!