Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Birdwatch: Δοκιμαστικό πρόγραμμα από το Twitter για «fact-checking» από τους χρήστες του
[Η Ναυτεμπορική]: Birdwatch: Δοκιμαστικό πρόγραμμα από το Twitter για «fact-checking» από τους χρήστες του

[Η Ναυτεμπορική]: Birdwatch: Δοκιμαστικό πρόγραμμα από το Twitter για «fact-checking» από τους χρήστες του

Το Twitter ανακοίνωσε τη Δευτέρα την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου χρήστες υποδεικνύουν tweets για τα οποία πιστεύουν ότι είναι παραπλανητικά και γράφουν σημειώσεις για να παρουσιάζουν το ευρύτερο πλαίσιό τους.

Το πρόγραμμα, ονόματι Birdwatch, προσφέρεται αρχικά στις ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία σε blogpost της. Υπενθυμίζεται πως το Twitter και άλλες εταιρείες social media δέχονται πίεση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες τους. Το Twitter πέρυσι άρχισε να προσθέτει επισημάνσεις και προειδοποιήσεις για την παραπληροφόρηση στην ιστοσελίδα του, για θέματα όπως η πανδημία Covid-19 και οι αμερικανικές εκλογές.

Το Birdwatch, όπως αναφέρει το Reuters, βρίσκεται σε μια ξεχωριστή κατηγορία του Twitter (twitter.com/i/birdwatch ) και μόνο αυτοί που συμμετέχουν πιλοτικά, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα, θα γράφουν αναρτήσεις που υποδεικνύουν και καταρρίπτουν παραπληροφόρηση. Τα γραφόμενά τους δεν θα είναι σε πρώτη φάση ορατά στο Twitter για χρήστες εκτός της πιλοτικής ομάδας, μα θα είναι ορατά στην ιστοσελίδα του Birdwatch.

Το Twitter ανέφερε ότι εν τέλει αναμένει να έχει από 1.000 ως 100.000 «Birdwatchers» που θα γίνονται δεκτοί με κυλιόμενο σύστημα και δε θα πληρώνονται. «Σκοπεύουμε να κάνουμε τα σημειώματα ορατά στα tweets για το παγκόσμιο κοινό του Twitter, όταν υπάρχει ομοφωνία από ένα μεγάλο και ποικιλόμορφο εύρος συνεργατών» έγραψε ο Κιθ Κόλμαν, αντιπρόεδρος προϊόντος στο Twitter.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!