Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: BBVA: Πώληση αντί 11,6 δισ. δολαρίων της θυγατρικής της στις ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: BBVA: Πώληση αντί 11,6 δισ. δολαρίων της θυγατρικής της στις ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: BBVA: Πώληση αντί 11,6 δισ. δολαρίων της θυγατρικής της στις ΗΠΑ

Η PNC Financial Services ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, ότι θα εξαγοράσει την αμερικανική επιχείρηση της ισπανικής τράπεζας BBVA, αντί του ποσού των 11,6 δισ. δολαρίων σε μετρητά, ενοποιώντας περαιτέρω τον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία στις ΗΠΑ μετά την οικονομική κρίση του 2008 και δημιουργεί μια τράπεζα με περιουσιακά στοιχεία περί των 560 δισ. δολαρίων με παρουσία σε 24 πολιτείες.

Η συμφωνία αυτή υπογραμμίζει το πως η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανονισμών και η μείωση των εταιρικών φόρων υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ενθαρρύνει τις περιφερειακές τράπεζες να επιδιώξουν την επέκτασή τους μέσω συμφωνιών, καθώς ανταγωνίζονται με μεγαλύτερες τράπεζες όπως οι JP Morgan και Wells Fargo.

Οι PNC και BBVA βρίσκονται σε συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες και αποφάσισαν να τις συνεχίσουν μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, επειδή πιστεύουν ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα αλλάξει με τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο και τους Ρεπουμπλικανούς πιθανότατα να ελέγχουν τη Γερουσία, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η PNC δήλωσε ότι αναμένει η συμφωνία, η οποία έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, να αυξήσει τα κέρδη της κατά περίπου 21% το 2022.

Έρχεται περίπου 6 μήνες αφότου η PNC πούλησε το 22,4% των μετοχών στον κολοσσό των αμοιβαίων κεφαλαίων BlackRock για 14,2 δισ. δολάρια. Η PNC κατέγραψε κέρδη μετά φόρων 4,3 δισ. δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας με την BBVA, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει την παρουσία της στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ, όπως ανέφεραν οι πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!