Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αξιόπιστη στρατηγική ασφάλειας για το 62.5% των ελληνικών εταιρειών, σύμφωνα με έρευνα της Microsoft
[Η Ναυτεμπορική]: Αξιόπιστη στρατηγική ασφάλειας για το 62.5% των ελληνικών εταιρειών, σύμφωνα με έρευνα της Microsoft

[Η Ναυτεμπορική]: Αξιόπιστη στρατηγική ασφάλειας για το 62.5% των ελληνικών εταιρειών, σύμφωνα με έρευνα της Microsoft

Νέα μελέτη της Microsoft δείχνει ότι περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη δεν διαθέτουν ολοκληρωμένη στρατηγική ασφάλειας.
Με βάση τα ευρήματα της έρευνας το 62.5% των εταιρειών στην Ελλάδα έχουν μια ολοκληρωμένη στρατηγικήασφάλειας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εταιρείες σε Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Ρουμανία, που συμμετείχαν στην έρευνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η πλειοψηφία των εταιρειών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, είναι ευάλωτες σε κινδύνους που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο, ενώ περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (58%) αναφέρουν ότι δεν διαθέτουν επί του παρόντος μια ολοκληρωμένη στρατηγική ασφάλειας.

Η έρευνα της Microsoft διεξήχθη από την IDC, ενώ ρωτήθηκαν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σχετικά με τη στρατηγική τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το θέμα της ασφάλειας έχει αναδειχθεί σημαντικά, με πολλές εταιρείες να αναγνωρίζουν ότι η μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία αύξησε τους κινδύνους παραβίασης. Πιο συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων έθεσαν ως πρωτεύωνζήτημα την ασφαλήπρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα από το σπίτι .

‘Αλλες γνωστές απειλές στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παραμένουν εξίσου επίκαιρες, συμπεριλαμβανομένων των κακόβουλων λογισμικών, της ηλεκτρονικής παραβίασης δεδομένων και ransomware, δείχνοντας έτσι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια διαφύλαξης ψηφιακών δεδομένων η περιουσιακών στοιχείων μιας εταιρείας πρέπει να είναι συνολική και να περιέχει το στοιχείο της ευελιξίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!