Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Axel Springer: «Status σχέσεων» φέρνει το σκάνδαλο της Bild
[Η Ναυτεμπορική]: Axel Springer: «Status σχέσεων» φέρνει το σκάνδαλο της Bild

[Η Ναυτεμπορική]: Axel Springer: «Status σχέσεων» φέρνει το σκάνδαλο της Bild

Αλλαγές και πιο αυστηρούς κανονισμούς που είναι σύμφωνοι με την κρίσιμη αγορά των ΗΠΑ επιθυμεί να φέρει ο εκδοτικός οίκος Axel Springer, μετά το σκάνδαλο που οδήγησε στην απομάκρυνση του αρχισυντάκτη της εφημερίδας Bild Γιούλιαν Ράιχελτ.

Ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης έχει τεθεί υπό έντονο έλεγχο μετά την καταγγελίες γυναικών υπαλλήλων ότι ο Ράιχελτ τον διατηρούσε συχνά ερωτικές σχέσεις με ασκούμενες και υφιστάμενες, μοιράζοντας προαγωγές σε αντάλλαγμα.

Ο εκδοτικός οίκος αφού ανέθεσε στη δικηγορική εταιρεία Freshfields να ερευνήσει τους ισχυρισμούς, σχεδιάζει να απαιτήσει από τους σχεδόν 16.000 υπαλλήλους του να δηλώνουν τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ διευθυντών και υφισταμένων, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Όπως αναφέρουν, ο διευθύνων σύμβουλος Mathias Döpfner θέλει να επιβάλει τέτοιου είδους κανόνες για πρώτη φορά στην 75χρονη ιστορία του ομίλου μέσων ενημέρωσης, αλλά το σχέδιό του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους ισχυρούς εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας στη Γερμανία. Επίσης, δεν απαγορεύει στα πιο ισχυρά στελέχη της εταιρείας να επιδιώκουν σχέσεις με κατώτερο προσωπικό.

Ο Döpfner είπε ότι η εταιρεία συνειδητοποίησε ότι τα πρότυπα σχετικά με τις σχέσεις στο χώρο εργασίας ήταν πιο αυστηρά στις ΗΠΑ, μια κρίσιμη αγορά για την Axel Springer, καθώς στοχεύει να γίνει παγκόσμιος παίκτης στα πολυμέσα.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!