Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δ. Αβραμόπουλος: Η καταστροφή της Μόριας έφερε ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της μετανάστευσης
[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Αβραμόπουλος: Η καταστροφή της Μόριας έφερε ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της μετανάστευσης

[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Αβραμόπουλος: Η καταστροφή της Μόριας έφερε ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της μετανάστευσης

«Πρέπει να δούμε την γενική εικόνα. Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η βασική αρχή πάνω στην οποία θεμελιώθηκε η Ευρώπη, η αλληλεγγύη. Η καταστροφή της Μόριας έφερε ξανά στην επιφάνεια τo ζήτημα της μετανάστευσης και του ασύλου, το οποίο εξακολουθεί να διχάζει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρ’ολα αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015 που περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες ζήτησαν προστασία, και την είχαν ειδικά στη Γερμανία», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC o πρ. Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα στη Μόρια.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια» και σημείωσε: « Αυτή τη στιγμή, πάνω από 75 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε άλλη χώρα και υπάρχουν περισσότεροι από 250 εκατομμύρια που βρίσκονται σε κινητικότητα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την στάση ορισμένων χωρών στην κατανομή βάρους, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε:

«Δεν πρέπει να μιλάμε για κατανομή βαρών, αλλά για κατανομή ευθύνης, επειδή η ευθύνη και η αλληλεγγύη πάνε μαζί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως γνωρίζετε εργάζεται αυτή τη στιγμή για να παρουσιάσει μια νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό (migration pact). Προσβλέπω ότι θα το πράξει μέχρι το τέλος του μήνα, διότι πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το φαινόμενο της εποχής μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!