Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αβέβαιη η ομοιόμορφη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη
[Η Ναυτεμπορική]: Αβέβαιη η ομοιόμορφη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη

[Η Ναυτεμπορική]: Αβέβαιη η ομοιόμορφη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη

Οι διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες κινούνται τα εμβολιαστικά προγράμματα των χωρών ανά τον πλανήτη από τη μία και οι αναζωπυρώσεις του κορωνοϊού σε ορισμένες χώρες από την άλλη, περιορίζουν την πιθανότητα μιας συντονισμένης παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία. Οι εμβολιασμοί και το νέο κύμα οδηγούν σε «έντοντα αποκλίνουσες προοπτικές ανάπτυξης», όπως υποστηρίζει έρευνα για λογαριασμό των Financial Times.

Ο κύριος μοχλός που θα κρίνει την οικονομική ανάπτυξη το 2021 είναι πιθανό να είναι η ικανότητα ελέγχου του ιού, σύμφωνα με τον δείκτη Brookings-FT, ο οποίος προβλέπει ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα ξεπεράσουν τις αναδυόμενες αγορές σε ανάπτυξη, στους χρηματοοικονομικούς δείκτες και στην εμπιστοσύνη των επενδυτών τους επόμενους μήνες.

Η πρόβλεψη αυτή του δείκτη έρχεται ενόψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα, με τη συμμετοχή των διοικητών κεντρικών τραπεζών και των υπουργών Οικονομικών των μελών της ομάδας των G20, καθώς και άλλων κρατών.

Οι αποκλίνουσες οικονομικές προοπτικές θα προσθέσουν ένταση στις ήδη φορτισμένες συζητήσεις για την παραγωγή και διανομή των εμβολίων κατά του Covid-19. «Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει τις έντονα αποκλίνουσες προοπτικές ανάπτυξης σε διάφορες περιοχές, καθώς οι προοπτικές μιας ομοιόμορφης ταχείας ανάκαμψης από ένα θλιβερό 2020 έχουν γίνει θολές», υποστήριξε ο καθηγητής Έσουαρ Πρασάντ του Brookings Institution.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!