Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Attica Bank: Στο ΤΜΕΔΕ η Attica Properties έναντι 1,2 εκατ. ευρώ
[Η Ναυτεμπορική]: Attica Bank: Στο ΤΜΕΔΕ η Attica Properties έναντι 1,2 εκατ. ευρώ

[Η Ναυτεμπορική]: Attica Bank: Στο ΤΜΕΔΕ η Attica Properties έναντι 1,2 εκατ. ευρώ

Στην ιδιοκτησία του ΤΜΕΔΕ μεταβιβάζεται το σύνολο των μετοχών τής Attica Properties, ύστερα από έγκριση της πρόσφατης απόφασης του ΔΣ της Attica Bank, από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται, ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο της Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, κατά τη συνεδρίασή του στις 27.05.2020, αποφάσισε, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού τής Τράπεζας, την αποεπένδυση της συμμετοχής της Τράπεζας στη θυγατρική της Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία «Atticabank Properties Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων», με τη μεταβίβαση του συνόλου (100%) των μετοχών αυτής στο συνδεδεμένο με την Τράπεζα Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων».

Η μεταβίβαση έγινε έναντι προσφερόμενου τιμήματος συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (€ 535 χιλ. + τρέχοντα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα) και με βάση έκθεση ορκωτού ελεγκτή για το δίκαιο και εύλογο της συναλλαγής για τους μετόχους της.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος:

«Η απόφαση για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Attica Properties στο ΤΜΕΔΕ ενισχύει σημαντικά τη στρατηγική ανάπτυξη του Ταμείου μας. Με τις πολλαπλές συνέργειες, που αναπτύσσονται άμεσα, προσφέρεται μία σημαντική δυνατότητα για ουσιαστική ενίσχυση των Πιστούχων – Μελών του ΤΜΕΔΕ, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της πραγματικής οικονομίας της χώρας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της απόφασης, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη συνεργειών για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, διεύρυνση της ύλης έργων, αλλά και παροχή ολοκληρωμένων τραπεζικών και συναφών υπηρεσιών προς τα Μέλη του Ταμείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!