Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: AstraZeneca – Θρομβώσεις: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει εκτάκτως για τα ηλικιακά όρια
[Η Ναυτεμπορική]: AstraZeneca – Θρομβώσεις: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει εκτάκτως για τα ηλικιακά όρια

[Η Ναυτεμπορική]: AstraZeneca – Θρομβώσεις: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει εκτάκτως για τα ηλικιακά όρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με βασικό θέμα το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα επανεξετάσει το θέμα των ηλικιακών ορίων για τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου στη χώρα μας, το οποίο χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες ενώ μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna) για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών. Προηγήθηκε η ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα της ηλικιακής ομάδας 30-34 ετών για όλα τα εμβόλια.

Αφορμή για την έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και συνδέονται χρονικά με τους εμβολιασμούς.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι η 63χρονη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου, καθώς είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο με τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής, τελικά κατέληξε χθες.

Το συμβάν βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση, ωστόσο έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα περιστατικά που εξετάζονται για την εμφάνιση θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!