Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η AstraZeneca αποκαλύπτει ένα χάσμα απελπισίας στην ΕΕ;
[Η Ναυτεμπορική]: Η AstraZeneca αποκαλύπτει ένα χάσμα απελπισίας στην ΕΕ;

[Η Ναυτεμπορική]: Η AstraZeneca αποκαλύπτει ένα χάσμα απελπισίας στην ΕΕ;

Το εμβόλιο κατά του Covid-19 που έχουν αναπτύξει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca αυτή την εβδομάδα δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα.

Το εμβόλιο είχε χαρακτηριστεί «game changer», καθώς είναι το μόνο που προσφέρεται σε τιμή κόστους και άρα είναι προσβάσιμο στα «μεγάλα» κοινά του αναπτυσσόμενου κόσμου. Είναι επίσης εύκολο στην αποθήκευση και την μεταφορά.

Όταν αυτή την εβδομάδα λοιπόν η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αναγνώρισε τη σχέση μεταξύ του εμβολίου κατά του Covid-19 της AstraZeneca και ενός σπάνιου τύπου θρόμβων αίματος , συνέβαλε στη διάδοση λίγο ακόμα ευρωπαϊκού σκεπτικισμού σχετικά με το εμβόλιο. Και όχι άδικα.

Αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διαπίστωσε την Τετάρτη πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και πολύ σπάνιων περιπτώσεων θρόμβων αίματος, πέταξε το μπαλάκι στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποφασίσουν και να θέσουν τους ηλικιακούς περιορισμούς αναφορικά με την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο ευρωπαϊκός αυτός σκεπτικισμός δεν είναι όμως καθολικός, παρατηρεί το πρακτορείο Bloomberg

Στην φτωχότερες ανατολικές χώρες της Ευρώπης, οι αμφιβολίες αφορούν περισσότερο τα ίδια τα ευρήματα παρά τα αποτελέσματα, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν περιορισμούς στη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας για νεότερες ηλικιακές ομάδες ή το σταμάτησαν εντελώς. Το αντίθετο συνέβη όμως στα ανατολικά κράτη, με 9 από τα 11 κράτη στην περιοχή να αποφασίζουν τελικά να συνεχίσουν να χορηγούν το εμβόλιο σε όλους τους ενήλικες πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!