Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η «άσκηση» για 4 δισ. από τον τουρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Η «άσκηση» για 4 δισ. από τον τουρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Η «άσκηση» για 4 δισ. από τον τουρισμό

Στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού υπέγραψαν σήμερα στην Κω ο Υπουργός Tουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο κ. Sebastian Ebel, μέλος του Executive Board του Ομίλου TUI

Με ανομολόγητο στόχο να ξεπεράσει η χώρα τα 4 δισ. ευρώ σε τουριστικές εισπράξεις, από 18 δισ. πέρυσι, ανοίγει από σήμερα τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και η TUI, η οποία υποσχέθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας στρατηγικού χαρακτήρα με το υπουργείο Τουρισμού να φέρει τουλάχιστον 1,5 εκατ. τουρίστες στη χώρα, όπως και άλλοι διεθνείς tour operators, οι οποίοι καταγράφουν υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα, αλλά και οι αεροπορικές εταιρείες που προσθέτουν συνεχώς νέες πτήσεις προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Εκτός όμως από τα «καλά νέα» δεν λείπουν και οι προβληματισμοί, καθώς σε «καραντίνα» εξακολουθούν να βρίσκονται χώρες που συμβάλλουν σημαντικά στα τουριστικά έσοδα, όπως η Μεγάλη Βρετανία (μέχρι 15/7), οι ΗΠΑ και η Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, η Βραζιλία και η Ινδία. Επίσης προβλήματα παρατηρούνται στην υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF), από όλους τους επιβάτες στα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Ακόμη, προβληματισμός καταγράφεται από τους ξενοδόχους για την πιεστική στάση των tour operators, μεταξύ αυτών και της TUI, στάση που θυμίζει στους ξενοδόχους το γνωστό «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα είναι μία νέα μέρα για τον ελληνικό τουρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!