Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Α. Ασημακοπούλου: Ενδεχόμενο αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ- Τουρκίας από την Κομισιόν
[Η Ναυτεμπορική]: Α. Ασημακοπούλου: Ενδεχόμενο αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ- Τουρκίας από την Κομισιόν

[Η Ναυτεμπορική]: Α. Ασημακοπούλου: Ενδεχόμενο αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ- Τουρκίας από την Κομισιόν

Aνοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας (Τ.Ε.),, αφήνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) και Επίτροπος Εμπορίου, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε απάντησή του σε ερώτηση που κατατέθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και με την υποστήριξη όλων των Ευρωβουλευτών της ελληνικής και της κυπριακής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συγκεκριμένα στην απάντησή του ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τις αυξανόμενες παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας της Τ.Ε. σημειώνοντας εμφατικά ότι η λήψη μονομερών μέτρων από την Τουρκία (πρόσθετοι δασμοί, πιστοποιητικά καταγωγής, διάφορα άλλα μη δασμολογικά εμπόδια) υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία της Τ.Ε. εις βάρος της οικονομίας και των δυο μερών. Αναφέρει επίσης ότι η Ε.Ε. κάλεσε τις τουρκικές αρχές να σημειώσουν σαφή πρόοδο όσον αφορά στη συμμόρφωση της χώρας προς τις αρχές και τους κανόνες της Τελωνειακής Ένωσης.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος δηλώνει ότι εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές εντός του νομικού πλαισίου που διέπει την Τ.Ε. και τις σχετικές αρχές του δημοσίου διεθνούς δικαίου για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης και της απάντησης:

Ερώτηση: Λήψη μέτρων προστασίας και αναστολή της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης ΕΕ -Τουρκίας ως απάντηση στην κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!