Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρκαλοχώρι: Το πρώτο «crash test» για Στυλιανίδη στην Πολιτική Προστασία
[Η Ναυτεμπορική]: Αρκαλοχώρι: Το πρώτο «crash test» για Στυλιανίδη στην Πολιτική Προστασία

[Η Ναυτεμπορική]: Αρκαλοχώρι: Το πρώτο «crash test» για Στυλιανίδη στην Πολιτική Προστασία

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Πρώτη δοκιμασία για τον επικεφαλής του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αποτέλεσε ο ισχυρός σεισμός στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης με την κυβέρνηση να στοιχηματίζει στο πρόσωπό του για μια νέα αρχή στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών μετά τις «χαμηλές πτήσεις» του κρατικού μηχανισμού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ο πρώην επίτροπος της ΕΕ ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας για να αντιμετωπίσει κυρίως το κενό συντονισμού που απεκάλυψε η εμπειρία του καλοκαιριού, κλήθηκε μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου να παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής στο νέο υπουργείο. Έτσι, λίγο μετά τη σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών που σημειώθηκε στις 9:17 της Δευτέρας ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε στην περιοχή με super puma συνοδευόμενος από το επιτελείο του για να αξιολογήσει την κατάσταση και να συντονίσει τις ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων. Ταυτόχρονα ενεργοποίησε το γενικό σχέδιο «Εγκέλαδος» για τον συντονισμό των υπουργείων στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών.

Κατά την άφιξή του στην Κρήτη ο κ. Στυλιανίδης έδωσε έμφαση στο ζήτημα της στέγασης των πολιτών που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και απεύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής, να αποφεύγουν τις κατασκευές που έχουν υποστεί βλάβη. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να στηθούν άμεσα σκηνές με μέγιστη δυνατότητα φιλοξενίας 2.500 ατόμων κοντά στο Αρκαλοχώρι αλλά και να εξευρεθούν δωμάτια σε ξενοδοχειακές μονάδες στο Ηράκλειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!