Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρκαλοχώρι: Άρχισε η μετεγκατάσταση οικογενειών από σκηνές
[Η Ναυτεμπορική]: Αρκαλοχώρι: Άρχισε η μετεγκατάσταση οικογενειών από σκηνές

[Η Ναυτεμπορική]: Αρκαλοχώρι: Άρχισε η μετεγκατάσταση οικογενειών από σκηνές

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία μεταφοράς από τις σκηνές όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι πολίτες και οικογένειες στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, προς το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και το πολύκεντρο στην κοινότητα Ινίου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, την ίδια ώρα ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας, που αναμένονται από την Αθήνα. Οι ενέργειες γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και την κεντρική διοίκηση, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, για τον συντονισμό – προώθηση των διαδικασιών, επισκέφθηκε με τον δήμαρχο, Μανόλη Φραγκάκη, τον υπό διαμόρφωση χώρο για την εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων, ενώ συναντήθηκαν στον εξοπλισμένο χώρο υποδοχής στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου με τους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων και εθελοντές.

Στην ίδια συνάντηση παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης, ο συντονιστής πολιτικής προστασίας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης, η γεωλόγος-ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας Έμη Γιαλύτη κι ο γενικός γραμματέας του δήμου Μινώα Πεδιάδας Γαβριήλ Κουρής. Όλοι τους ευχαρίστησαν τους παριστάμενους εθελοντές κι όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που καθημερινά, νύχτα και ημέρα, είναι στην πρώτη γραμμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!