Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Άρης ήταν καταδικασμένος εκ γενετής να μην είναι κατοικήσιμος
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Άρης ήταν καταδικασμένος εκ γενετής να μην είναι κατοικήσιμος

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Άρης ήταν καταδικασμένος εκ γενετής να μην είναι κατοικήσιμος

Η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί επί μακρόν να συμπληρώσει το παζλ της γεωατμοσφαιρικής εξέλιξης του Άρη ώστε να διαπιστωθεί πως κατέληξε στον ερημικό και με ακραίες εντελώς αφιλόξενες για τη ζωή συνθήκες κόσμο. Έχει διαπιστωθεί ότι στο μακρινό παρελθόν ο Κόκκινος Πλανήτη διέθετε στην επιφάνεια του νερό σε υγρή μορφή αλλά και ατμόσφαιρα γεγονός που κάνει τους ειδικούς να εκτιμούν ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη κάποιων μορφών ζωής εκεί έστω και σε μικροβιακό επίπεδο.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν σταλεί αρκετοί ρομποτικοί εξερευνητές στον Άρη που αναζητούν ανάμεσα στα άλλα τα ίχνη αυτών των μορφών ζωής χωρίς επιτυχία μέχρι σήμερα. Έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες για το πώς εξαφανίστηκε το νερό και η ατμόσφαιρα του Άρη καταγράφοντας διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στον ίδιο τον πλανήτη καθώς και κοσμικά φαινόμενα που τον επηρέασαν αρνητικά.

Διεθνής ομάδα επιστημόνων με δημοσίευση της στην επιθεώρηση της αμερικανικής ακαδημίας επιστημών «PNAS» ρίχνει στο τραπέζι μια νέα θεωρία θέτοντας το ζήτημα σε μια διαφορετική βάση. Όπως αναφέρουν ο Άρης ήταν εξ αρχής καταδικασμένος να μην μπορεί να υποστηρίξει τη μόνιμη παρουσία του νερού στην επιφάνεια του και άρα ήταν καταδικασμένος να μην μπορεί να επιβιώσει οτιδήποτε στην επιφάνεια του.

«Η μοίρα του Άρη ήταν προδιαγεγραμμένη από την πρώτη στιγμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!