Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα χρόνια είναι πονηρά, οι δυσκολίες πάρα πολλές
[Η Ναυτεμπορική]: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα χρόνια είναι πονηρά, οι δυσκολίες πάρα πολλές

[Η Ναυτεμπορική]: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα χρόνια είναι πονηρά, οι δυσκολίες πάρα πολλές

Παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λαμίας, Άγιο Λουκά, άλλά και για την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας, κατά τη διαρκεια της δοξολογίας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος και ζήτησε ενότητα σ’ όλα τα επίπεδα.

«Μία ευχή θα ήθελα να κάνω. Η σημερινή συνάντηση συμβολίζει συνεργασία εκκλησίας και πολιτείας. Τα χρόνια είναι πονηρά, οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές και θα έρθουν και περισσότερες. Όσο ενωμένοι είμαστε και όσο προχωρούμε βαστώντας ο ένας το χέρι του άλλου στην ανηφοριά τόσο καλύτερα θα πάμε. Αυτό μόνο θέλω να βλέπω και εύχομαι να συνεχίσετε, όχι μόνο στη Λαμία, την Αθήνα αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και -γιατί όχι- σε όλον τον κόσμο» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Λίγο νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών, είχε περιγράψει τη συνολική εικόνα της περιόδου που διανύουμε, επισημαίνοντας τα εξής:

«Σήμερα, όπως φαίνεται, τα σύννεφα του φασισμού, του ρατσισμού και του ναζισμού εξαφανίζονται. Όμως, τα σύννεφα του ιού είναι μπροστά μας. Καλούμαστε με τη δύναμη του ιατρού Αγίου Λουκά, με κοινωνική συνυπευθυνότητα, να αντιμετωπίσουμε, με κοινωνική αλληλεγγύη, σοβαρότητα και σύνεση αυτήν τη δυσκολία».

Ειδική μνεία έκανε και στη συμβολή του Αρχιεπίσκοπου τόσο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!