Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Όσο προχωράμε τους εμβολιασμούς, τόσο θα μπορούμε να αίρουμε τα μέτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Όσο προχωράμε τους εμβολιασμούς, τόσο θα μπορούμε να αίρουμε τα μέτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Όσο προχωράμε τους εμβολιασμούς, τόσο θα μπορούμε να αίρουμε τα μέτρα

Απαντήσεις για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τους εμβολιασμούς και τα self-test αλλά και την προοπτική ανοίγματος των δραστηριοτήτων έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Συνέδεσε επίσης την άρση των περιοριστικών μέτρων με την πρόοδο των εμβολιασμών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώσε πως «η μόνιμη επωδός που ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι για προσλήψεις. Προσλήψεις έχουν γίνει. Έχει ενισχυθεί τα μέγιστα το Σύστημα Υγείας. Έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ του Δημοσίου, από 557 που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε 1.189. Είναι μια αύξηση της τάξεως του 113%. Μαζί με τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είμαστε σήμερα σε πάνω από 1.400. Μια αύξηση συνολικά της τάξεως του 153%. Έχουν προσληφθεί 10.000 προσωπικό, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ, 1.200 μόνιμοι γιατροί, και μπαίνουν σε λίγο άλλοι 200. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας» τόνισε.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στην επίταξη ιατρικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας πως «το υπουργείο Υγείας έχει απευθύνει έκκληση, τις τελευταίες δέκα μέρες, στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν σ’ αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Ανταποκρίθηκαν, όμως, πολύ λίγοι. Οπότε αυτό ήταν το ύστατο μέτρο. Τα στοιχεία που έχουμε από το πρωί – γιατί σήμερα από τις 8 το πρωί προσέρχονται – δείχνουν ότι είναι πολύ ικανοποιητική η προσέλευσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!