Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε η χώρα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός
[Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε η χώρα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός

[Η Ναυτεμπορική]: Αρ. Πελώνη: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε η χώρα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός

«Η χώρα μας συνεχίζει με σταδιακά και προσεκτικά βήματα την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε στην εισαγωγική τοποθέτησή της στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αριστοτελία Πελώνη υπενθύμισε πως αύριο, Παρασκευή, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα κι ακροάματα σε υπαίθριους χώρους.

«Κύριο μέλημα της κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας» τόνισε και σημείωσε πως έχουν ήδη ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η χώρα να λειτουργεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός κι αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών.

«Στην κατεύθυνση αυτή είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ, διαψεύδοντας τις ντόπιες Κασσάνδρες, υιοθέτησε την πρόταση του πρωθυπουργού και προχωρά στην εφαρμογή ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού Covid, που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις ευρωπαίων πολιτών» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επανέλαβε πως, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. «Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!